• Marthe Zink
  • Marthe Zink - Pieces of Shit

Marthe Zink – An Iron Hand in a Velvet Glove

geplaatst in: Geen categorie | 0

Brabantse Nieuwe

Onder de noemer ‘Brabantse Nieuwe’ krijgen jonge, veelbelovende kunstenaars uit Noord-Brabant een podium in Het Noordbrabants Museum. Avans Hogeschool sponsort als partner van het museum deze tentoonstellingenreeks en ondersteunt de visie van het museum, dat ontwikkeling van talent en samenwerking hand in hand gaan. Deze reeks is te zien in de Tuingalerij van het museum.

Marthe Zink 

An Iron Hand in a Velvet Glove

19 december 2020 t/m 6 juni 2021 (verlengd)*

Marthe Zink (Utrecht, 1990) maakt tekeningen, installaties en gedichten. Haar werk is speels, humoristisch en tegelijkertijd ook vervreemdend en dubieus. Haar onderwerpen komen vaak voort uit maatschappelijke ontwikkelingen, kunstgeschiedenis of mythologie. Deze veelzijdigheid is kenmerkend voor Zink.

Werkwijze

Ze creëert een eigen wereld waarbinnen ze een klassieke manier van tekenen combineert met objecten zoals speelgoed, stripfiguren en etenswaren. Herkenbare beeldelementen plaatst zij in een nieuwe context. Hierbij laat ze bewust de oorspronkelijke verhalende betekenis verloren gaan. Met deze werkwijze wil Zink de verbeelding en creativiteit van de kijker prikkelen en uitdagen.

Over haar werk verscheen een boek: Marthe Zink- Charcuterie in het vizier, tekeningen en gedichten. Deze is verkrijgbaar in de MuseumShop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.