Natalie Ypma (1976) studeerde van 1994 tot 1998 aan de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht.

Als kind tekende en schilderde Natalie dag en nacht. Zo begon ze op jonge leeftijd al een zoektocht naar vormen en beelden die krachtig genoeg waren om de intensiteit van haar emoties te verbeelden. Uitgangspunt in haar werk is voornamelijk de mensfiguur. Ze kiest daarbij bewust voor een wat onbestemde sfeer. De vreemde, vaak confronterende, taferelen en de erotische tendensen maken de toeschouwer tot voyeur en bewegen tot nadenken over het verbeelde. Daarbinnen hanteert de kunstenares een eigenzinnige symboliek waarin haar Indische afkomst een zichtbare rol speelt. Ook haar tweede passie fotografie heeft in de loop der jaren een duidelijke rol gekregen binnen haar werk.

Natalie’s artistieke veelzijdigheid heeft geresulteerd in samenwerkingen met kunstenaars van verschillende disciplines. Zo was ze betrokken bij filmproducties en werkte ze nauw samen met kunstspecialist Frans Leidelmeijer (bekend van tussen Kunst & Kitsch).
Natalie werkt vooral in opdracht en zoekt daarnaast graag samenwerkingen op met andere kunstenaars. Natalie is dan ook actief binnen de Bossche kunstwereld als initiator voor diverse projecten en binnen haar eigen Pop-Up galerie concept Downstairs Gallery. Daarnaast ontwikkelde ze website www.mooi-denbosch.nl waarop ze de stad ‘s-Hertogenbosch op eigenzinnige wijze promoot.

Websites: www.natalieypma.nl en www.nayp.nlwww.mooi-denbosch.nl