Remy Neumann – Possessed

geplaatst in: Geen categorie | 0

15 jan – 13 mrt 2022
Spiegelzaal – Willem Twee

In de Spiegelzaal start de Willem Twee het nieuwe jaar met een solotentoonstelling van beeldend kunstenaar Remy Neumann (1988, woont en werkt in Den Bosch). De figuratieve schilderijen van Remy Neumann zijn op het eerste oog kleurrijk en grappig, maar er is altijd iets wat niet helemaal klopt, iets wat een frons op ons voorhoofd tovert: een duivelse kop, een groot insect, menselijke ingewanden of een werk waar Neumann zichzelf tot worst omtovert. Zijn werk bestaat uit koortsachtige droombeelden waar realiteit en fictie door elkaar lopen, telkens uitgevoerd in felle kleuren, expressieve penseelstreken en surrealistische composities.

In Possessed werkt Neumann samen met danser Simon Bus. Geïnspireerd door de dansplagen die in de late middeleeuwen in Frankrijk, Duitsland en de Nederlanden woedden, brengt Neumann de bizarre, onvrijwillige staat van trance tot leven. Curator: Linda Köke

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 15 januari, van 12:00 tot 17:00 uur, tenzij dit vanwege wijzigingen in de coronamaatregelen niet mogelijk is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.