Zwerven langs de Dommel in het centrum van Den Bosch

geplaatst in: Geen categorie | 0

Van 7 aug. t/m 4 sept. 2020 in de microgalerie ‘Zwerfdagboek’, een kunstproject van Puck Willaarts (beeldend kunstenaar) en Han Leeferink (schrijver).

Zwefdagboek is een kunstproject, dat zich afspeelt in het natuurgebied ten zuiden van Den Bosch, in het stroomgebied van de Dommel. Gedurende een periode van twee jaar zwerven Puck Willaarts (beeldend kunstenaar) en Han Leeferink (schrijver) door het landschap, waarbij ze hun ervaringen verbeelden in foto’s, tekeningen, koperetsen, krijtdrukken en teksten. Niet met de bedoeling het landschap ‘vast te leggen’ of ‘na te bootsen’ (landschap kan volgens hen niet worden vastgelegd of nagebootst), maar om het in al haar levendigheid zichtbaar en voelbaar te maken.

winter veld bij lijsterbeslaan

Tegelijk stellen ze zichzelf de praktische en filosofische vraag wat het oproepen van landschap betekent voor de aard van de beelden en teksten die ze creëren. Hoe kun je zo te werk gaan dat de kijker en lezer het levende landschap ook werkelijk ervaart? Daartoe bestuderen ze onder meer oude teksten van Chinese landschapsschilders (4e eeuw – 18e eeuw) die hun manier van werken op schrift hebben gesteld. Het project mondt uit in een boek
met beelden en teksten waarin je kunt zwerven, als door een landschap. Het zwerfdagboek als natuurlandschap.
In de microgalerie is een aantal beelden en teksten te zien die typerend zijn voor het zwerfdagboek als natuurlandschap: beweeglijke, kwetsbare, en in zekere zin hoogst ongrijpbare beelden.

Voor meer informatie over Zwerfdagboek als kunstproject kunt u terecht op
www.hanleeferink.nl/zwerfdagboek en www.puckwillaarts.nl/zwerfdagboek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.